Colegiul Nicolae Titulescu Brasov
Str. 13 Decembrie nr.125

Telefon: 0268/548046; 0268/548047; 0268/548048

  

ZIUA LUI MIHAI EMINESCU

Astăzi, elevii de la profilul umanist al Colegiului nostru au fost protagoniştii unui eveniment dedicat " poetului -nepereche" la 165 de ani de la naşterea sa, şi închinat culturii române, de ziua ei.

 Împărţiţi în echipe de câte 3, pe niveluri de clase, filologii şi cei de la socio- uman au răspuns celor trei seturi de întrebări despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Ei au fost susţinuţi, din public de colegii lor de la profilurile matematică-informatică şi ştiinţele naturii.

 Jurizarea a fost "acompaniată" de recitări de versuri şi intonări de romanţe eminesciene, datorate câtorva elevi talentaţi.

 Evenimentul, organizat de d-nele profesoare din catedra de limba şi literatura română: Ştiucă Nicoleta, Grigoraş Elena, Aliman Loredana, Stroe Mihaela şi Prahoveanu Raluca s-a desfăşurat în sala festivă a Colegiului, în prezenţa d-nei director-adjunct Carmen Drăgan şi a câtorva studente de la Facultatea de Litere a Universităţii "Transilvania" din Braşov.

 Celebrarea acestei personalităţi a culturii noastre este dovada că tinerii de azi înţeleg: "fără Eminescu am fi mai altfel şi mai săraci" . Umaniştii - şi nu numai ei - cred că, fără cultura, dobândită prin lectură sistematică nu poţi fi om întreg.